L’arribada de l’estiu ens porta dies més llargs i, per descomptat, temperatures més elevades. Encara que l’aire condicionat pot semblar la solució més fàcil per mantenir fresca la casa, el seu ús continuat no només suposa un impacte significatiu en les nostres factures d’electricitat, sinó que també és poc sostenible. 

Per aquest motiu, és essencial explorar alternatives que ens permetin viure un estiu més agradable sense dependre del fred artificial. A continuació, us oferim una sèrie de solucions pràctiques basades en l’interiorisme i el disseny de mobles per combatre l’escalfor estival.

Optimització de la llum i l’espai

Una estratègia clau és la gestió eficient de la llum solar a través de l’ús de cortines, estors i persianes. Materials lleugers i de colors clars reflecteixen la llum solar i ajuden a mantenir els espais més frescos. En concret, l’ús de cortines de lli o cotó poden fer una gran diferència en com percebem la temperatura dins de casa.

Mobiliari adequat

El mobiliari juga un paper crucial a l’hora de combatre la calor. Optar per peces fetes amb materials naturals com la fusta, el ratà o el bambú no només aporten un toc d’estil a l’espai, sinó que també fomenten una sensació de frescor. A més, el canvi de teixits pesats per opcions més lleugeres en sofàs i cadires poden ajudar a crear una atmosfera més refrescant.

Combatre la calor d'estiu amb els mobles

Color i decoració

Els colors tenen un gran impacte en la sensació tèrmica d’un espai. Tonalitats fredes com el blau i el verd, en combinació amb el blanc, poden transformar un interior càlid en un refugi d’estiu. A més, l’addició de plantes d’interior contribueix a purificar l’aire i aportar frescor, a més de connectar els espais amb la natura.

Ventilació natural

Fomentar la circulació de l’aire és fonamental per mantenir una casa fresca. L’ús de ventiladors de sostre pot ser una alternativa eficient a l’aire condicionat, ja que remouen l’aire i redueixen la sensació de calor sense consumir grans quantitats d’energia. A més, obrir les finestres durant les hores més fresques del dia pot ajudar a renovar l’aire i reduir la temperatura interior.

Tèxtils d’estiu

Finalment, la substitució de teixits pesats per versions més lleugeres i fresques en roba de llit i cobertes de sofà és una manera senzilla de combatre la calor. Materials com el cotó i el lli no només són agradables al tacte, sinó que també ajuden a mantenir el cos fresc durant la nit, facilitant un descans més còmode.

Amb aquestes estratègies basades en l’interiorisme i el disseny de mobles, és possible crear un entorn més agradable i fresc a casa durant els mesos d’estiu. En lloc de dependre exclusivament de l’aire condicionat, podem utilitzar eines de disseny intel·ligent per millorar la qualitat de vida i, al mateix temps, cuidar el nostre entorn. Aquest estiu, convertim les nostres llars en oasis de frescor i confort. Posa’t en contacte amb nosaltres per descobrir com podem ajudar-te a fer que casa teva sigui més fresca.