L’habitació és un espai de descans on la importància de la comoditat és la clau. No només per tenir un bon llit, sinó que el conjunt dels elements proporcionin l’estètica i personalitat de cadascú. Per això, us portem alguns consells per un dormitori juvenil.

Per una persona en edat de creixement, el seu dormitori és un espai vital on acostumen a passar moltes hores. Tant si és sols com amb els amics, ha de transmetre la seva personalitat, gustos i experiències. Per això, decorar correctament el seu dormitori, escoltant les seves opinions, és rellevant perquè se sentin a gust i puguin desenvolupar el seu propi estil.

La personalitat de la paleta de colors

En començar a decorar un dormitori juvenil primerament hem de tenir clar quina paleta de colors escollirem. La moda actual es basa a seguir una estètica de colors clars, que no impactin a la vista i proporcionin un bon descans, com els blancs o blaus.

Dormitori juvenil dissenyat per Espai Moble amb mobles de color clar.

Tot i això, és important escollir la paleta amb què ells i elles se sentin més identificades, i jugar amb diversos colors contrastats sempre és una bona opció. Aquesta tècnica es pot fer pintant o escollint algun paper de paret que ens encaixi.

Diferencia un dormitori juvenil amb els seus mobles

Un dels elements clau que no pot faltar és un escriptori. A Espai Moble tenim diversos mobles per dormitoris juvenils de mides i funcionalitats diferents, adaptant-nos a les necessitats de cada estudiant.

A més de l’escriptori, un armari o vestidor per emmagatzemar-hi la roba de totes les èpoques sempre ens facilita un major ordre. Aquest pot ser d’un disseny discret, de diversos colors, amb compartiments o calaixos incorporats. Descobreix tots els armaris i vestidors que tenim aquí.

No ens hem d’oblidar de la distribució de l’habitació. Quan pensem en els elements que configuraran el dormitori, hem de tenir present el fer de poder diferenciar les zones que es troben dins l’habitació, unificant-se sempre amb la mateixa paleta de colors: zona de descans, zona d’estudi i zona d’oci. Això ens facilitarà un major descans i confort.

Separació d’espais en un dormitori juvenil dissenyat per Espai Moble.

Quan disposem d’un espai petit, sabem que és difícil seguir aquesta opció d’ambients separats, però amb l’ajuda de mobles més petits o amb doble funcionalitat podem fer d’un espai petit una habitació versàtil. Un exemple seria un llit abatible que es converteix en escriptori, o una taula que es plega per obtenir més espai.

Altres elements decoratius per personalitzar

Si triem que l’estètica de l’habitació sigui senzilla i minimalista, sempre podrem variar la seva personalitat i disseny d’acord amb la decoració.

Habitació juvenil minimalista decorada amb diferents elements que aporten personalitat. Dissenyada per Espai Moble.

Els marcs amb fotografies i il·lustracions, les figures de personatges favorits o els pòsters i dibuixos són elements que poden marcar la diferència, aporten personalitat i fan únic un dormitori juvenil. A més, la facilitat de canvi d’aquests elements farà que el dormitori s’adeqüi als canvis juvenils i evolucioni sense haver de fer grans canvis a l’estança.

Contacta amb Espai Moble i t’ajudarem a convertir l’habitació del teu fill o filla en el dormitori dels seus somnis!