La base del disseny d’interiors s’inicia transformant les parets, els terres i els sostres d’un espai interior. Tot seguit, ja tenim un emplaçament on poder adaptar, de manera coherent, la resta d’elements com el mobiliari, la il·luminació i els materials.

El més habitual és que la base es caracteritzi per terres i sostres rectangulars i parets perfectes, convertint-se en un espai versàtil on integrar diversos elements sense prendre’ls el protagonisme. Les corbes són un recurs per a trencar, gràcies a la seva singularitat i, també, per la sensació d’elegància i delicadesa, sempre que es combinin equilibradament.

La corba és una geometria orgànica que es remunta a les antigues construccions clàssiques, com el teatre grec o el Colosseu Romà, però que segueix molt viva en l’actualitat. Al llarg de la història de l’art i l’arquitectura hi trobem múltiples referències, especialment en el Modernisme.

Tot i que la corba va quedar pràcticament oblidada pels artistes minimalistes, el disseny orgànic i les filosofies com el fengshui l’han dotat d’una segona vida. T’expliquem com aplicar-la a la reforma d’un espai interior.

Segons l’estil

Integrar corbes aportarà fluïdesa als espais de la teva llar, ja que remeten a la naturalitat i la subtilesa. A més, és ideal per a indrets reduïts: encara que un determinat moble tingui les mateixes dimensions que un altre que segueix línies rectes, la forma corba li donarà lleugeresa.

Estil clàssic

Encara que en pensar en un estil conservador, el nostre cervell no ens envïi directament a peces curvilínies, integrar alguns mobles amb acabats rodons pot aportar un extra de refinament i distinció als espais. L’ús de textures vellutades i de gammes cromàtiques dotades de blancs, grisos, beix, marrons i marfil, pot accentuar el resultat desitjat.

Estil clàssic

Estil bohemi

Aquest, es caracteritza per buscar una aparença més aviat caòtica, però cal tenir present no excedir-nos amb la quantitat d’objectes: les corbes seran un bon recurs per a mantenir aquest equilibri i et permetran dotar l’estança de diverses peces sense recarregar massa l’espai.

Estil bohemi

Estil nòrdic

En el context d’un estil que ens remet a la natura, les peces lleugeres i les corbes són elements essencials. Afegeix fustes amb tons naturals i textures suaus i acollidores com la llana. Si farceixes l’espai amb mobiliari i decoració en colors neutres, aconseguiràs estilitzar-lo sense gaires complicacions.

Estil nòrdic

Estil futurista

Aquests, solen ser espais protagonitzats per una butaca o sofà rodó, però es pot anar molt més enllà. Aquestes formes ens ajuden a generar atmosferes originals i, alhora, càlides. Els tons pastís son una via fàcil per a aconseguir un espai amb aires futuristes.

Estil futurista

Com integrar les corbes als espais de la teva llar?

La il·luminació indirecta juga un paper molt important, ja que ressalta els volums tridimensionals i, per tant, ajuda a completar l’atmosfera.

En parets

Les parets rectes no són un condicionant que ens limiti, perquè podem revestir-les de moltes maneres per a modelar l’espai al nostre gust. Els panells o la combinació de tèxtils fan possible que un espai rectilini acabi convertint-se en un lloc dinàmic i acollidor.

Al sostre

La decoració del sostre pot ser molt rellevant. L’ús de línies la corbes als sostres, es pot aconseguir remarcant les voltes amb pintura, creant un sostre fals de disseny orgànic amb diversos materials o configurant volums que baixin per la paret i generin un nou marc interior amb materials lleugers com les cortines.

En elements decoratius

Per a assolir una decoració basada en la corba i el disseny orgànic, entren en joc molts més elements que les parets o el sostre: les escales, el mobiliari i altres complements decoratius han de seguir la mateixa línia estètica.

La fusta, el metall, el vímet, entre d’altres, són materials amb què es podrà jugar per a remetre a peces curvilínies. I, si busques un resultat encara més diferenciador, combina’ls.

Si després de llegir aquest article, tu també tens ganes de remodelar els espais de casa teva i atrevir-te a introduir corbes, contacta amb nosaltres i t’assessorarem.