Començar un nou curs amb energia i noves il·lusions és fonamental. Per això, a Espai Moble et volem donar algun consell perquè els petits de casa ho visquin amb menys nervis i tinguin adaptat el seu dormitori a les seves necessitats.

El dormitori és el seu regne, així que hauràs de trobar un equilibri entre tenir l’ordre de la casa a ratlla i un espai versàtil on els teus fills puguin fer la seva vida d’infants i joves. Un espai d’intimitat, però també preparat perquè sigui una sala d’estudi al mateix temps que el seu espai de descans.

Els principals elements d’un dormitori per infants i joves

  • Taula d’estudi. És molt important prendre una bona decisió, ja que s’hi passaran moltes hores estudiant. Sempre ha de ser adequada a l’edat del nen/a. I aconsellem que sigui una taula que pugui créixer amb l’edat i que evolucioni segons necessitats.
  • Cadires. Imprescindible la comoditat en tot moment. La cadira de l’escriptori ha d’assegurar una òptima postura corporal.
  • Accessoris d’emmagatzematge. Mantenir l’ordre és important, almenys pels adults ;).  Que no faltin recipients per emmagatzemar tot el material necessari perquè pugui treballar a gust. (Bolis, llapissos de colors, regles…)
  • Llum d’escriptori. Per estudiar a gust, i en moltes ocasions en altes hores de la nit, és imprescindible tenir una llum que focalitzi el seu treball. No oblidis el llum central, amb el llum d’escriptori no es resol tot.
  • Zona d’entreteniment. No tot serà estudiar o almenys necessitaran moments de descans. Fes un racó amb coixins, un puff per sentar-se i tot allò que els ajudi a desconnectar per uns minuts. Aquest racó, si no el tens previst, apareixerà on menys te l’esperes!

I si no tinc prou espai per la zona d’estudi?

Has pensat en habilitar una part de la casa que pugui servir per treballar, fer deures, llegir…? No sempre cal que estigui dins els dormitoris. Tenim solucions versàtils per convertir els espais comuns per a usos polivalents. Podem projectar els mobles segons les necessitats de cada família, adaptats a cada espai.

Més de 25 anys d’Espai Moble projectant dormitoris juvenils ens ha fet aprendre molt de les necessitats de cada família amb nens.

N’hem fet de tota mena i de tots colors, però sempre pensant en els nens i nenes, adolescents i joves que n’han de fer el seu espai. 🙂